top of page
Søg
  • Forfatters billedetheboysgruppe

Haag-konventionen



Haag-konventionen, er og var en konventionen der vedrør hvordan krigsførelse skal foregå. I denne konvention er der lave et reglement, i forhold til skærpninger omkring krigsførelse. Denne konvention er blevet skabt på initiativ af den russiske zar Nikolaj den 2. disse konferencer og blev afholdt i Haag i Holland 1899, med målet om en afrustning af Europa.


Det egentlige formål med konventionen blev aldrig opnået ved denne konference, grundet modstridighed fra især ”Tysklands” side, da de ”tyske” stater havde stærke hære, og ønsket om at udvide deres forsvar, og derved så konventionens forslag som et tegn på svaghed og et forsøg på at blev svækket. Dog blev nogle konventioner gennemført. Disse vedtaget konventioner, har reguleret forholdene mellem de stridende parter i krig.

Zar Nikolaj den 2.`s hensigt med denne konvention, var at begrænse de staters oprustning, at regulere krigsførelsen samt at skabe forskellige mekanismer til bilæggelse af staters uoverensstemmelser ved fredelige midler. Nikolaj den 2. kom med dette udspil, grundet ønsket om at kunne forbygge krige i Europa, og begrænse de skader en eventuel krig ville medføre.

Haager-fredskonferencerne resulterede i vedtagelse af en række konventioner og deklarationer om krigsførelse til lands, om neutrale magters og personers rettigheder og pligter under krig samt om etablering af Den Faste Voldgiftsret i Haag.Derved blev der også vedtaget et forbud modanvendelse af visse specifikke våbentyper, så som dum-dum-projektiler. Derimod kom de 26 lande/stater ikke til enighed om generelle begrænsninger i rustninger.

18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page